
Machtige galoppades door de kasteeltuin
De Maarsbergen Horse Trials werden begin juni weer verreden op het terrein van Landgoed Maarsbergen, aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug. In deze unieke setting kwam een uitgebreid, internationaal eventingveld in actie. Dat leverde een bijzondere fotoreportage op van de vaak zo aantrekkelijke cross-country.
Tekst Redactie Paard&Sport Beeld Fleur Louwe

Bij eventing spelen snelheid, uithoudingsvermogen en springcapaciteit van het paard een grote rol, maar ook de bekwaamheid van de ruiter om het zijn zo efficiënt mogelijk door het terrein te sturen.

Het publiek ziet hoe Team NL-amazone Sanne de Jong haar Global Faerlie Flashy naar een zesde plaats stuurt in de CCI4*-S. Ze was daarmee de beste Nederlander in die rubriek.

De Nederlandse Sophie Weening stuurt haar Konan stijlvol door de waterbak.

Thumbs-up voor de Zuid-Afrikaanse amazone Jessica George.

Voor het publiek, de deelnemers en grooms was het volop genieten in de prachtige omgeving van landgoed Maarsbergen



MAARSBERGEN HORSE TRAILS
Tijdens de Maarsbergen Horse Trials worden er maar liefst zes internationale rubrieken verreden, met zo’n 300 combinaties uit diverse landen, zowel binnen als buiten Europa. Onder de deelnemers ook de top van de Nederlandse jeugd voor het NK young riders (winnaar Tijn de Blaauw met The Joker) en junioren (winnaar Imke de Grood met Galio de Fangey).
Met het bijzondere Landgoed Maarsbergen als decor kunnen we de Maarsbergen Horse Trials tot één lange reclamespot voor de eventingsport bestempelen. Het landgoed omvat ruim 400 hectare bos, natuur en landbouwgrond en is ook bekend van de tv-series Heel Holland Bakt en Liefde voor het Landgoed. Sinds 1882 is het in eigendom van de familie Godin de Beaufort. Kasteelvrouwe Wilhelmina van der Goes-Petter is zelf een ervaren internationale eventingamazone. Met haar zonen en man is ze nauw betrokken bij de organisatie van de Maarsbergen Horse Trials.


De dierenarts controleert alle paarden zorgvuldig voor én na de cross. Er wordt gekeken naar hartslag en ademhaling. In draf worden de paarden op kreupelheden gecontroleerd en de dierenarts checkt of er geen verwondingen zijn.

De paarden krijgen na afloop van de cross de best mogelijke verzorging en worden onder meer gekoeld met water.

Op de achtergrond de sfeervolle Oranjerie van Landgoed Maarsbergen, die gebouwd werd in 1905.
De paarden genoten tussen de wedstrijden door zichtbaar van alle aandacht

